Olen useamman vuoden jo tätä asiaa pohtinut, mutta vihdoin viimein aika on kypsä ja olen iloisin mielin luovuttamassa puheenjohtajan ”kapulaa” eteenpäin.

Olen ollut todella onnekas, kun olen saanut luotsata kerhoa näin pitkään.

Olin 15-vuotias, tuore traktorikortin haltija ja innokas moottorikelkkailun harrastaja, kun pääsin mukaan ”äijien” ajoreissuille. Se oli teini-Akille kova juttu. Pääsin nopeasti kerhossa aktiivisten talkoolaisten rinkiin mukaan, sitä kautta hallitukseen. Olin vuonna 2006 ainoastaan 21-vuotias kloppi, kun minut valittiin Ylä-Satakunnan moottori -ja kelkkakerhon puheenjohtajaksi.

15-vuotta samassa toimessa on pitkä aika, joten nyt tarvitaan uusia tuulia kelkkatoiminnan kehittämiseen.

Minua edeltänyt puheenjohtaja oli Antti Tarsia, joka teki moottorikelkkailun eteen pitkän päivätyön. Anttia on kiittäminen myös monista upeista hetkistä kelkkailun parissa. Syyskuussa 2021 saimme suruviestin, että Antti on poistunut keskuudestamme, jonka johdosta haluan välittää syvimmät osanottoni Antin omaisille.

Toinen henkilö ketä haluan kiittää erikseen, on Heikki Rantanen. Heikki otti nuoren klopin mukaan ajoreissuille, opasti, tsemppasi sekä otti mukaan oikean liike-elämän asioihin. 20-vuotiaana puhumassa eduskunnassa moottorikelkkailun merkityksestä matkailun kehittämisessä on edelleen yksi mieleenpainuvimpia asioita. Matkat Heikin kanssa kasvatti ja opetti hurjasti sekä mahdollisti monia asioita tulevaisuudessa.

Kelkkailun pariin on nyt tullut kokonaan uusi sukupolvi, joka on todella hieno asia. Ilman aktiivista jäsenistöä ja talkoilua rakkaan lajin harrastaminen ei olisi mahdollista. Maanomistajaluvat, linjaukset, kuntien ja valtion virastojen luvat, vakuutukset, jäsenasiat, kesähuollot, talvihuollot jne. Tuo on sitä perusarkea, mutta täytyy muistuttaa, että kelkkailu tuo mm. Pohjois-Pirkanmaalle talvikaudella matkailua merkittävän määrän. Tämä taas jättää jälkeensä palveluntuottajille rahaa ja sitä kautta verotuloja pienelle kunnalle.

Viimeisimpänä isona ponnistuksena on ollut Kihniö – Parkano välisen kelkkareitin avaaminen kymmenien vuosien taistelun jälkeen. Kiitos kaikille hankkeessa mukana olleille, matka on ollut pitkä mutta lopussa kiitos seisoo.

Moottorikelkkailu ei silti ole häviämässä elämästäni mihinkään, päinvastoin. Aina kun mahdollisuus tulee, lähden mielelläni kelkkailemaan ja nauttimaan sen tuottamasta adrenaliinista ja hyvästä mielestä.

Kiitos kaikille kenelle se kuuluu näistä vuosista kelkkailun parissa, morjestellaan kun tavataan!

Ylöjärvellä 6.1.2022

Aki Hautamäki
Puheenjohtaja 24.1.2022 saakka
Ylä-Satakunnan moottori -ja kelkkakerho ry